Ein ny person har testa positivt på covid-19 etter ferieopphald i Stryn kommune.

Eit reisefølge fra Bergen testa alle positivt på Koronavirus etter tur til Stryn.

Ein familie testa positivt på korona etter gjennomreise i Stryn.

Dei tre prøvene vi venta på frå fredag er i dag stadfesta negative. Det vil seie at alle elevar og tilsette på 3. trinn ved Tonning skule er ute av karantene.

Fredag kveld testa alle nærkontaktar på 3. trinn ved Tonning skule seg for 2. gong. Vi har i dag fått svar på alle prøver, med unntak av éi prøve. Desse var negative!

Risikonivået i kommunen er heva. Stryn kommune har mange turistar og besøkande desse maidagane. Det er hyggeleg, men det medfører også auka smittepress i kommunen. Gjennom helga har vi testa mange personar, og vi har ikkje påvist meir smitte. Risikonivået i kommunen er likevel heva frå nivå 1 til nivå 2, og vi oppmodar alle om å ha få nærkontakter og svært lav terskel for å teste seg ved symptom på sjukdom.

Elevar og tilsette på 3. trinn ved Tonning skule, som har vore på skulen onsdag og torsdag denne veka, er definerte som nærkontakter etter at det fredag kveld blei kjent at ein elev har fått påvist koronavirus. Test blei teken torsdag kveld, og svar kom fredag kveld.

Ny koronasmitte i Stryn. Vi har i kveld fått bekrefta fire nye personar med koronavirus i kommunen. Alle er i same husstand og er nærkontakter til påvist smitta person torsdag. Ingen av dei fire har symptom på sjukdom. Ein av dei smitta i denne husstanden går på 3. trinn ved Tonning skule og har vore på skulen onsdag og torsdag. Denne eleven har ikkje symptom på sjukdom, og vedkomande testa negativt på hurtigtest torsdag kveld. Men PCR-testen, som også blei teken torsdag kveld, viser no at eleven er smitta med koronaviruset. Vi må derfor forvente at eleven kan ha vore smittsam onsdag og torsdag.

Beredskapstelefonen for koronatesting har ekstra ope no i helga, ring 57 87 49 29 laurdag 22. mai mellom kl. 09.30 – 11.30 og søndag 23. mai kl. 16.00-18.00.

I kveld har vi fått stadfesta at totalt to nye personar i kommunen er smitta med koronavirus.

Begge desse er kjente nærkontaktar til allereie smitta personar, og har testa positivt på 2. test i smittekarantenen.